jueves, 28 de enero de 2016

EL CAS SIRVENT: QUÈ O QUI HI HA AL DARRERE?


Terrassa, 22 de gener de 2016. Sortint dels Jutjats de Terrassa després de l'acte de conciliació.
D'esquerra a dreta: Emiliano Martínez, regidor a l'Ajuntament de Terrassa per TeC;
Isaac Albert, regidor a l'Ajuntament de Terrassa per ERC;
Emili Díaz, membre de la Taula de l'Aigua de Terrassa;
i Maria Sirvent, 
regidora a l'Ajuntament de Terrassa per la CUP.

EL CAS SIRVENT: QUÈ O QUI HI HA AL DARRERE?

Vagi per endavant la meva total solidaritat amb la regidora de la CUP de Terrassa, Maria Sirvent, en la assumpte que la porta de corcoll des de fa dies.

Un bon dia se li va acudir preguntar i qüestionar el per què una ciutat com Terrassa, de 215.000 habitants (ciutadà amunt, ciutadana avall), ha de mantenir un cos d’elit de la Policia Local, el GIE (grup d’intervenció especial), amb una clara imatge repressiva i molt opaca.

Automàticament quinze policies van presentar una denúncia contra la sra. Maria Sirvent per “injúries i calumnies”.

La regidora havia dit entre d’altres coses que el grup policial tenia “una clara funció de repressió”. Jo, que sóc de lletres i que intento posar-les una mica ordenades, una rere una altra per que la cosa tingui un cert sentit, no veig per enlloc ni les injúries ni les calumnies.

La policia sap que tot és opinable, ells inclosos? Les opinions com deia aquell: són com els culs, i tots en tenim un de diferent. Per tant, com és que molesta una cosa com aquesta quan més aviat els hauria de relliscar? L’esmentat grup policial té aquesta finalitat? Sí. Per tant, on és el problema? Ah, que al cap o responsable polític que els mana, no li ha agradat el comentari de la regidora i la vol fer passar per l’adreçador? Això ja és diferent i la cosa ja entra en la potineria, em temo.

Qui va tenir la pensada de crear un cos d’elit com aquest? Quan costa de mantenir un cos com aquest? Cobren per sobre de les seves possibilitats aquests especialistes? Mentre no apareix cap conflicte gros, què fan exactament aquests escollits? Amb un cos de policia com els Mossos dins la mateixa ciutat, no n’hi ha prou?

Insisteixo, crec que la cosa se’n va cap el terreny del que és personal amb la regidora i de posar les coses “a puesto” per part de l’autoritat competent, cosa que considero molt opinable, i el que és pitjor, molt greu.


L’Alcalde, no té res més a dir que fer de mitjancer? No és ell el que ha de posar els pebrots a sobre la taula i encara més després d’un acte de conciliació que ha estat rebutjat? Senyor Alcalde, deixi de mantenir-se al marge del cas i parlar de “l’honorabilitat de tots els seus treballadors i de la llibertat d’expressió, si aquesta s’exerceix des del respecte” i, agafi la vaca pels collons, com diuen per lo Pallars.

Miquel Mallafré

No hay comentarios:

Publicar un comentario