domingo, 16 de septiembre de 2012

JUSTÍCIA PER A JONATHAN









Aquest 16 de setembre farà 3 anys de la mort d’en Jonathan, un jove egarenc de tan sols 26 anys, que va ser assassinat en un incident protagonitzat per 6 agents de la Policia Municipal de Terrassa.

Tres anys després, pares, familiars, amics i solidaris, lluiten amb tots els seus esforços per aconseguir que els policies implicats s’enfrontin a les acusacions i es faci justícia per la mort d’en Jonathan. Que siguin expulsats del cos de policia i processats, no quedant impune aquest assassinat.

Els fets van succeir al vespre del 15 de setembre de 2009, quan en Jonathan sortia d’un bar després de veure un partit de futbol. En aquell moment es va trobar uns agents de la Policia Municipal que estaven identificant un conegut seu, que duia un ciclomotor i s’hi va apropar per veure que passava. Llavors, quatre agents van rodejar el noi i dos agents més es van quedar al cotxe patrulla.

A partir d’aquest moment és on divergeixen les dues versions dels fets. Si bé la policia afirma que el jove va caure perquè anava borratxo i va ensopegar, dues veïnes que van presenciar el que va succeïr des del balcó de casa seva, van explicar una altra versió: la víctima va caure a causa d’un fort cop que va rebre d’un dels agents. A les poques hores en Jonathan va morir a l’hospital Mútua de terrassa. No obstant, la seva família no va ser avisada fins el 16 de setembre de 2009 a les 12h del migdia, unes 10 hores més tard.

Els pares, familiars i amics hauran hagut d’esperar més de 3 anys perquè se celebri el judici. En aquest judici s’hauran de presentar els quatre policies acusats. L’autor del cop a en Jonathan, acusat d’haver comès un delicte de lesions en concurs amb un delicte d’homicidi imprudent greu, pels quals se li demana un total de quatre anys de presó. Els altres tres policies municipals que eren al lloc dels fets, són acusats d’omissió de perseguir determinats delictes en concurs amb un delicte d’homicidi imprudent, pels quals es sol·licita penes de presó de dos anys i mig.

Els tres professionals de la Mútua implicats, encara que cometessin alguna negligència, és ben sabut que no podrien haver fet res per evitar la seva mort degut a la gravetat del jove. Aquests són acusats d’homicidi imprudent (peticions de dos anys i mig de presó per una metgessa i dos anys per un infermer i una altra metgessa). Són la defensa dels policies i la fiscalia els qui els ha implicat, per intentar eludir la seva implicació en la mort d’en Jonathan, ja que són els únics responsables.

Des de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa denunciem la impunitat de què gaudeixen totes les policies davant la justícia. Exigim que s’aclareixin tots els casos de violència policial i que s’apliquin les mesures necessàries perquè aquests casos no tornin a succeir, i que les persones i institucions implicades assumeixin responsabilitats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario