sábado, 8 de diciembre de 2012

LES PILOTES DE FELIP PUIG I EL FORAT NEGRE



Acudit de Manel Fontdevila


«Amb les informacions i les dades que tenim a dia d'avui, hem de considerar que de cap de les maneres Ester Quintana fou lesionada per un projectil llançat pels Mossos d'Esquadra».

Aquestes són les paraules que Felip Puig ha pronunciat avui a la diputació permanent del Parlament de Catalunya. Malgrat això, ha confirmat que s'ha obert una investigació per aclarir els fets, i que aquesta no ha estat encara finalitzada. Contradiuen frontalment aquesta versió els nombrosos testimonis, les imatges de les càmeres de videovigilància ubicades a la confluència del passeig de Gràcia amb la Gran Via i les proves que ja són en mans del jutjat d'instrucció 11 de Barcelona.

A diferència d'altres ocasions, el conseller avui ha obert la porta al debat sobre l'ús de les bales de goma: «...de ben segur que al llarg de la propera legislatura es podrà evaluar i estudiar l'ús d'aquest mecanisme».

Cal recordar que CiU i el PP han bloquejat en la present legislatura la creació d'una comissió d'estudi instada per l'associació Stop Bales de Goma. El representant d'ICV-EUiA a la diputació permanent ha preguntat en reiterades ocasions si s'havien obert expedients disciplinaris i/o informatius per l'actuació de la Brigada Mòbil, ARRO o altres unitats, i, finalment, Puig ha destapat una dada que fins ara era del tot confidencial: 622 expedients disciplinaris des de l'any 2009. Tres agents de l'ARRO Tarragona que van ferir un menor al cap i van agredir dues vianants el 14N són, segons Puig, els darrers expedientats.

El temps verbal preterit emprat per Felip Puig en alguns moments de la seva compareixença ha fet especular amb dues hipòtesi entre les professionals de la informació que l'escoltaven: no optarà a ser nou conseller d'Interior o les bales de goma temporalment no s'utilitzaran.

A l'exterior de l'edifici parlamentari diverses entitats han convocat una concentració on s'ha exigit la veritat del cas i la prohibició definitiva de les bales de goma.


La Directa | 03/12/2012






Felip Puig va assegurar dilluns al parlament que Ester Quintana, la veïna de Barcelona que va perdre un ull, no el va poder perdre a causa de l’actuació dels Mossos a Ronda Sant Pere, perquè «Ni a Passeig de Gràcia, ni a Ronda Sant Pere, ni al carrer Casp és van llançar projectils». Aquestes van ser les seves paraules. Ara, un vídeo reconegut verídic pel propi Ministeri d’Interior, mostra com un policia autonòmic va disparar material antidisturbis a la Ronda Sant Pere. Dispara en un lloc on Puig va assegurar que mai s’havia produït cap mena de dispar.

L’aparició del vídeo ahir mateix va provocar estupor a la seu del Departament d’Interior i a la cúpula dels Mossos d’Esquadra. La conselleria va tenir que admetre que el vídeo penjat a Internet era verídic, tot i que suposa un gir sobre la versió oficial sostinguda fins ara. Però encara segueixen assegurant que igualment, la senyora Quintana, va patir la lesió en un lloc diferent: «El tret que apareix en el vídeo es va produir una hora després que la senyora Quintana patís la lesió i no es produeix en el lloc on ella va caure ferida».

Però després d’aquest vídeo, i que el mateix Felip Puig hagi estat destapat, molta gent comença a dubtar. Sembla que mica en mica, gràcies a la col·laboració ciutadana, és va desmentint les versions oficials.

Ester Quintana, de 42 anys, va presentar dimecres una querella contra els Mossos d’Esquadra per les lesions sofertes. Va aportar nombrosos testimonis i diverses gravacions de vídeo. Després de conèixer les imatges, fonts de l’equip d’advocats de Quintana van explicar que si no ha estat aportada ho serà molt aviat. «Cada dia ens arriben noves gravacions de gent que vol col·laborar en el cas», s’explica des de l’equip lletrat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario