martes, 17 de junio de 2014

CONQUERIM ELS AJUNTAMENTS, AVANCEM AMB EL MUNICIPALISME RUPTURISTA




La libertad es como la mañana. Hay quienes esperan dormidos a que llegue,
pero hay quienes desvelan y caminan la noche para alcanzarla

Subcomandante Marcos

Necessitem una estratègia refinada i acurada de cara a conquerir els ajuntaments, amb candidatures que tinguin la determinació de governar amb propostes de canvi profund dels municipis, transformant així les eleccions municipals del 2015 en un puntal de ruptura i amb l'inici d'un procés constituent alliberador.

En un article passat exposava que entre d'altres vies per aconseguir la independència plena és necessari trobar aliats a nivell europeu i espanyol, i actuar amb força a les eleccions municipals del maig del 2015.

Els resultats de les eleccions europees del 25-M mostren que a nivell de l'estat espanyol apareix una força política, que vol trencar amb la casta i el règim actual i reconeix el dret a decidir de forma ampliada, que pot ser una bona aliada en el camí d'aconseguir una ruptura democràtica que ens acosti a la llibertat.

Respecte l'estratègia a seguir de cara a les eleccions del 2015 és imprescindible treballar per construir candidatures municipalistes de ruptura i canvi que apostin per posar la sobirania de les ciutats, pobles i viles en mans dels seus habitants.

És el moment de constituir candidatures que tinguin voluntat i determinació de governar els municipis des del poble i pel poble, ha arribat l'hora de demostrar que podem governar-nos, perquè un govern ciutadà radical és imprescindible i necessari per posar els ajuntaments al servei de les persones i no dels grans capitals privats. Ara no és el moment de conformar-nos amb ser un simple corcó i tenir una presència només de protesta al consistori; és l'hora d'actuar amb tot el potencial polític i social per capgirar la situació i desplegar tota la força possible per governar.

És l'hora del poble, és l'hora d'actuar amb valentia, coratge i generositat per construir aquestes candidatures que retornin els ajuntaments a les ordres de les majories socials.

Necessitem candidatures que plantin batalla als ajuntaments per governar anant a l'arrel i als punts neuràlgics generadors de la situació paupèrrima que viuen els municipis. Des dels ajuntaments hem de desobeir al deute il·legítimque ofega les arques públiques; hem de posar els pressupostos consistorials al servei dels interessos dels veïns i veïnes apostant per un gran canvi de la matriu econòmica i productiva de les nostres viles fomentant una economia de base solidària i social arrelada en els municipis. Cal posar els serveis bàsics sota control públic i democràtic amb la municipalització de les empreses que gestionen els béns i serveis fonamentals de les ciutats i pobles. També és urgent la democratització dels municipis, canviant radicalment tots els models de participació ciutadana vigents actualment i apostant per mecanismes que posin en primer terme els veïns i veïnes en la presa de decisions, en el seguiment de l'execució d'aquestes i amb un sistema de rendiment de comptes clars que afecti a tots els membres del consistori.

Però també hem de saber que els ajuntaments aïllats no poden fer res de res per enderrocar aquest règim, hem d'actuar de forma coordinada i cooperar entre els municipis creant una Assemblea de pobles lliures que actuïn conjuntament per avançar en el camí de la justícia social i la independència real.

Plantar batalla per governar els ajuntaments no significa abandonar l'aposta decidida per anar creant institucions de poder popular. És imprescindible continuar amb l'estratègia de construir, replantejar si es veu necessari i expandir tots aquells espais que ajuden a resoldre la independència material de les persones.

Hem d'anar amb força, generant il·lusió i tots i totes unides amb empenta a fer que els municipis siguin la palanca de canvi que provoqui el trencament del règim (putrefacte) actual i transformar les eleccions del maig del 2015 en unes eleccions de ruptura que generin un procés que ens permeti crear els instruments i eines necessàries per construir un país més just i lliure.

Arnau Mallol


No hay comentarios:

Publicar un comentario